Romualdo Balinsko tapybos darbų paroda "Tie kambariai"

„Tie kambariai vis nusitapo kažkodėl. Jie be žmogaus, bet žmogaus kambariai, jie apie žmogų. Tie kambariai atsiveria lyg be sienų, lyg su kvapu, su garsu, su laiku ir gyvenimu. Dar studijų metais pradėtas ciklas tęsiasi ir tęsis kaip suGrįžimai ir paBuvimai“ – apie parodos nebaigiamybę pasakoja parodos autorius tapytojas Romualdas Balinskas.

Romualdas Balinskas yra ekspresionistinės tapybos atstovas, paskutiniu metu labiau linkstantis į abstrakcionizmą. Kūryba išsiskiria plastinės raiškos pokyčiais, neprarandant savitumo ir autentiškumo, polinkio į monochromiją. Būdingas išplėstas tapybos lauko supratimas, kvestionuojant jo fizines ribas. Kūrybinio dėmesio centre – žmogus, dažnai sunkiai identifikuojamas, be veido bruožų, belytis, patalpintas tarp aiškiai atpažįstamų fizinės aplinkos daiktų. Vizualinių elementų neišbaigtumas verčia žiūrovą patį pabaigti pasakojimą. Dailininkui tapymo aktas yra lyg ritualas, turintis aiškią mintį ir intencijas. Jis griežtai atsisako „produkuoti“ meną ir vengia meninių įtakų.

Parodos atidarymas - kovo 23 d. 16.30 val., M. K. Čiurlionio namų-muziejaus galerijoje (M. K. Čiurlionio g. 35, Druskininkai). Dalyvavimas nemokamas.

Meant for audience:  kids , teenagers , adults , seniors
The event took place:
2023 March 23
Duration 84 d.
Share