Deivido Sinkevičiaus kūrybos paroda „Arčiau kūno“

PARODOS ATIDARYMAS – GRUOŽIO 2 D. 15 VAL. KVIEČIAME!
Paroda veiks iki gruodžio 23 d.

Naujoje parodoje „Arčiau kūno“ – autorius Deividas Sinkevičius savo įžvalgoms, mintims ir svajonėms fiksuoti, akcentine renkasi grafikos techniką, tačiau kuriant nesinori savęs riboti, o kaip tik – eksperimentuoti ir nustebinti atlikimo galimybių derme. Taip tapyti paveikslai pasipildo grafika, o grafikos kūriniai tapybos elementais. Tai pagrindinis bruožas išskiriantis šią parodą iš ankstesnės menininko kūrybos. 

DEIVIDAS SINKEVIČIUS | g. 1984

Aktyvus pietų Lietuvos regiono menininkas, į kūrėjų gretas įsijungęs dar paauglystėje. Pradėjęs mokytis savarankiškai, vėliau siekė profesionalių dailės technikų pagrindų: akademinio piešimo mokėsi Vilniuje pas VDA dėstytoją, skulptorių Gediminą Žuklį, taip pat pas druskininkietį Saulių Rudziką; 2022 m. tobulinosi grafikos kursuose VDA Kauno fakultete. [...]
[...] Deivido Sinkevičiaus meninę raišką charakterizuoja klasikinio meno principais besiremiantis gan tvirtas piešinys, aiškiai struktūruotos kompozicijos, realistinio ir siurrealistinio pradų derinimas. Įdomiausiu įvardintas autoriaus kuriamas pasaulėvaizdis, kuriam būdingas savitas vaizdynas, originalių vizualinių metaforų paieškos, tradicijų ir šiandieninių aktualijų sanpynos, menininko apmąstomos nekonvencionalia forma. Šiais vertintinais ypatumais ypač pasižymi grafikos ir tapybos darbai, kurių meninį diskursą apibūdina priešingybių gretinimas, įprastų semantinių reikšmių keitimas ar peržengimas, prasmių praplėtimas. Kaip teigia pats menininkas, taip jis bando „išreikšti savo požiūrį, pamąstymus apie supantį pasaulį“. Gerbtinas ir platus technologinio atlikimo diapazonas, vis menkiau ribojantis kūrėjo vizijų įgyvendinimo galimybes.
Savo prigimtinio kūrybingumo laisve, spontaniškumu ir amplitude Deividas Sinkevičius primena senuosius liaudies meistrus dievdirbius, o vizionieriška prigimtimi susiliečia ir su kraštiečio genijaus M. K. Čiurlionio pasauliu. Kūryba jam – ne tik profesinis užsiėmimas, pragyvenimo būdas ar asmeninė ambicija, o buvimo pasaulyje būdas, kur gyvenimas ir kūryba yra tolygūs, integralūs egzistencijos dėmenys.
Kūrybinių manifestacijų originalumas, natūralumas bei nuoseklumas, plati kūrinių technologinio bei žanrinio atlikimo skalė, aktyvi parodinė bei visuomeninė veikla, leidžia tikėtis tolimesnio dailininko meninio produktyvumo bei kokybės.

Menotyrininkė Violeta Krištopaitytė-Jocienė

Daugiau informacijos: www.acmenukalve.lt

Meant for audience:  kids , teenagers , adults , seniors