Juvelyrinės emalės magija su Birute Lemke

Emalė? Ne, tai ne emaliuoti puodai, ir net ne emaliuoti puodeliai ar dubenėliai! Tai juvelyrinė emalė - sena ir prabangi technika, kada auksinis, sidabrinis ar varinis papuošalas dekoruojamas spalvotu stiklu. Garsieji Faberžė kiaušiniai yra puošti emale, o seniausi žinomi emalės dirbiniai yra auksiniai žiedai, inkrustuoti emale, rasti Kretoje ir jiems daugiau nei trys tūkstančiai metų.

Dirbtuvių metu mes kursime unikalius emalės meno stebuklus ant vario - kabučius. Kiekvienas dalyvis gaus po varinį ruošinėlį, parengs jį dengimui emale, sukurs savo emalės šedevrą ir išsikeps jį mažoje krosnelėje. Tai tikriausiai pats magiškiausias etapas - emalės dirbinio kepimas iki 900 laipsnių temperatūroje. Stebėsime, kaip per minutę dirbinys įkaista iki raudonumo, emalės smiltelės išsilydo, o papuošalui vėstant pamažu išryškėja spalvos, spindesys ir atsiskleidžia visas emalės grožis…

Dirbtuvių dalyviams nereikalingas joks specialus pasiruošimas. Kviečiame suaugusius, ir paauglius, tik vaikus iki 10 metų prašysime atsivesti tėvelius dėl saugumo. Visi, kas gali operuoti šaukštu, pieštuku ir tušinuku, yra reikiamos kvalifikacijos! Kiekvienas iškeliaus su šypsena ir unikaliu meno kūriniu. Galbūt tai taps talismanu, o galbūt bus nuostabi ir šilta dovana artėjančios Mamos dienos proga.

Į emalės dirbtuves kviečia menininkė Birutė Lemke, neseniai atsikrausčiusi į Druskininkų kraštą iš Vilniaus. Susižavėjusi juvelyrine emale ji nusprendė šiuo džiaugsmu dalintis ir su kitais. Kūrybines dirbtuves suaugusiems ir vaikams rengia nuo 2017 metų.

Dirbtuvių kaina 40 Eur/asm.
Trukmė 3 valandos

Kviečiame!
Registracija tel. +37067176108
arba el. p.: amatai@druskininkukulturoscentras.lt

Meant for audience:  teenagers , adults