RAMUMA IR LENGVUMAS. Sąmoningumo stovykla emocinei ir fizinei sveikatai gerinti

KO TIKĖTIS?
Tavęs laukia 3 dienų patyriminė, psichologinėmis praktikomis praturtinta sąmoningumo stovykla. Tuo pačiu bus išlaikomas balansas tarp praktikų ir jėgų atgavimo mėgaujantis SPA procedūromis, gamtos terapija plaukiant laivu ar patiriant miško maudynes bei dainuojančių dubenų masažą.

Be to, stovykloje bus kūrybinių praktikų, nes tyrimai sako, kad kūrybinė veikla gali gerokai sumažinti žmogaus streso lygį, lavinti jo dėmesį susitelkti į dabarties momentą, padeda išreikšti savo emocijas ir prakalbina vidinę išmintį. Įvairios meninės veiklos lavina skirtingas smegenų dalis ir padeda jaustis labiau subalansuotiems.

Stovykloje mokinsimės pastebėti savo poreikius, atliepti į juos patiems, pastebėti savo automatines reakcijas, kurios sąlygoja mums nenorimus rezultatus santykyje su savimi ir kitais. Tyrinėsime savo emocijas, mokinsimės jas reguliuoti, taip pat pastebėsime stimulus, kurie verčia mus vienaip ar kitaip reaguoti.

Ši sąmoningumo stovykla– tai visapusiškas giluminis pasirūpinimas savimi derinant pasimėgavimą kūrybinėmis veiklomis ir įsipareigojimą bei atsakomybės prisiėmimą suteikti sau tai, ko reikia, kad būtume sveiki, laimingi ir įsitraukę į savo gyvenimą.

Sąmoningumo stovykloje bus naudojamos Mindfulness (dėmesingo įsisąmoninimo) praktikos, kurios su geranoriškumu ir atjauta sau padeda grįžti į savo kūną, ten kur yra tavo vidinė išmintis, intuicija ir aiškumas. Šios praktikos grįstos moksliniais tyrimais ir plačiai naudojamos kitose šalyse žmogaus fizinei ir psichinei sveikatai stiprinti.

KOKIA PRAKTIKŲ NAUDA:
• Sumažinsi savo nerimą
• Tapsi atsparesnė stresui
• Pažinsi geriau savo kūną
• Išmoksi reguliuoti savo emocijas
• Mažinsi emocinį valgymą
• Pagerinsi miego kokybę
• Padidinsi savo kūrybiškumą
• Pagerinsi darbinę atmintį
• Lavinsi sąmoningumą
• Ugdysi savireflekciją
• Jausi daugiau empatijos
• Gerinsi santykius su savimi ir aplinka
• Padidės džiaugsmo ir prasmės
• Įgysite įgūdžius savarankiškai praktikuoti savistabą, pasirūpinimą savimi ir atjautą.


 

STOVYKLOS PROGRAMOJE:
*Dėmesingų judesių joga
*Kūno praktikos
*Kvėpavimo pratimai
*Dailės terapija
*Poezijos, prozos praktikos
*Rašymo terapija
*Garsų terapija
*Miško maudynės
*Mindfulness meditacijos
*Sąmoningo valgymo praktikos
*Neformalios praktikos
* Net 11 SPA procedūrų
*Plaukimas laiveliu į Meilės salą

KAM SKIRTA STOVYKLA: visiems, kurie domisi psichologija, saviugda ir siekia pažinti savo autentiškumą bei gyventi darnesnį gyvenimą su savimi ir aplinka.

STOVYKLĄ VEDA: Kristina Dorofėjė – sertifikuota dėmesingo įsisąmoninimo (mindfulness) intervencijų mokytoja ir saviugdos trenerė, Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos narė, nuolat vedanti mokymus, stovyklas užsienyje ir Lietuvoje, kūrybines dirbtuves savęs pažinimo, sąmoningumo, santykių, savirealizacijos ir kt. temomis.

APIE METODIKĄ:
Mindfulness – šiuolaikinės psichologijos metodika, kurią sukūrė mokslininkas Jon Kabat Zinn. Ją sudaro moksliniais tyrimais patvirtintos praktikos ir psichoterapijos (kognityvinės elgesio terapijos) pagrindai.
Ši metodika, pastaruoju metu yra viena plačiausiai naudojamų pasaulyje kaip psichologinės ir emocinės sveikatos gerinimo būdas.
Kaip nerimo ir streso mažinimo būdą šią metodiką taiko kariai, gydytojai, mokytojai, verslininkai. Metodo efektyvumas įrodytas daugybe tyrimų, todėl jis plačiai taikomas Vakarų šalyse ir labai sparčiai plinta Lietuvoje.

ĮNVESTICIJA Į SAVE:
TIK 249Eur/asm. (nakvojant dviems asmenims dviviečiame kambaryje) iki balandžio 30 d.
Vėliau bilietai brangs:
* 279 Eur./ asm. nuo gegužės 1 d. iki gegužės 15 d.
* 299 Eur./ asm nuo gegužės 16 d. iki gegužės 30 d.
---------------------------------------------------------
TIK 279 Eur/asm. (nakvojant vienam asmeniui dviviečiame kambaryje) iki balandžio 30 d.
Vėliau bilietai brangs:
* 299 Eur./ asm. nuo gegužės 1 d. iki gegužės 15 d.
* 319 Eur./ asm nuo gegužės 16 d. iki gegužės 30 d.

SVARBU: Galima nakvyne, maitimusi rūpintis savarankiškai ir dalyvauti tik programoje. Pasirinkus šį variantą būtina susisiekti ir patikslinti kainą asmeniškai.

Į KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
1. Stovyklos programa
2. Reikalingas rekvizitas
3. Erdvių praktikoms nuoma
4. 2 nakvynės viešbutyje (šalia pušyno ir miesto centre)
5. Pilnas maitinimas 3 kartus dienoje
6. SPA Procedūros (11 vnt.)
8. Plaukimas laivu
7. Kurorto mokesčiai

Rezervacija patvirtinama pervedus 150 Eur. avansą į sąskaitą: LT037300010103065703 (Kristina Dorofėjė)
Žmonių kiekis bus ribojamas, todėl stovykla bus labai jauki!


 

ATSILIEPIMAI:

Laikas, kuris tiesiog praskriejo nepastebimai ir daug atradimų, kuriems dar reiks laiko susigulėti Taip galėčiau apibūdinti tis dienas praleistas Kristinos vedamose praktikose Patekau į jas „atsitiktinai“, be jokių didesnių lūkesčių, tik norėjosi kiek pabėgti iš kasdienybės, aplankyti kitą miestą ir skirti laiką sau, savęs pažinimui. Mane užkabino stovyklos aprašymas su išvardintų terapijų ir praktikų gausa Tikrai žinojau, kad kažką atrasiu, o blogiausiu atveju, išsinešiu patirtį. Taip ir buvo Leidau plaukti ir su smalsumu tyrinėti save per įvairiausias patirtis, kurios yra apie buvimą čia ir dabar. Stebėjimą, kas vyksta. Galiausiai stebėjimą pačios savęs, tiesiogine ta žodžio prasme ir priėmimą, atleidimą Stipru ir tikra Linkiu visiems laiko atrasti sau, o Kristina moka su savo praktiškomis praktikomis ir šilta, žinių ir noru dalintis kupina asmenybe puikiai veda savęs pažinimo keliu
Rūta S.

Noriu nuoširdžiai padėkoti Kristinai Dorofėjai, jos organizuojamoje stovykloje dalyvauju ne pirmą kartą, tačiau kiekviena karta jaučiuosi lyg tai būtų pirmas kartas, visiškai skirtingos praktikos, nauji patyrimai, vis kitoks išėjimas iš savo komforto zonos, savaime ateinantis atsakymai į klausimus kuriuos net nesureikšmindavau anksčiau ir didžiulis palengvėjimas širdyje, kad aš esu žmogus, turiu kūną, protą, mintis kurias galiu pati valdyti. Kas kart po stovyklos išvažiuoju vis geresnė savęs versija, o labiausiai džiaugiuosi, kad darosi taip paprasta GYVENTI.
Agnė U.

Ačiū Kristina už stovyklą! Joje gavau progą sustoti ir įsiklausyti į save, savo mintis ir poreikius, pailsėti nuo lekiančio pasaulio ir pasikrauti įkvėpimo. Tavo vedimas ir priėmimas sukuria tokią aplinką, kurioje tikriausiai kiekvienas išsineštų daug naudos sau. Lauksiu kitų renginių!
Renata Z.

Labai svarbu suvokti, kad praktikas reikia ne tik išgirsti arba pamatyti, bet jas yra būtina išbandyti ir praktikuoti nuolat. Labai gera būna kaskart sugrįžti ir pasiimti kažką naujo, susitikti su nauja savimi ir kitokiu požiūriu į gyvenimą. Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju jau šiandien nustoti kaltinti aplinką ir gyvenimą dėl visko, kas vyksta aplink, o tiesiog sėstis ant kilimėlio ir pajusti tai, kad nuo šiandien gali gyventi kitaip. Ačiū!
Agnie P.

Kilus klausimams, visuomet esu atvira, kreipkis, rašyk el. paštu kristina.dorofeje@gmail.com ar FB asmenine žinute.

Meant for audience:  adults , seniors