Miško maudynės

Rezervuokite sau vietą FB žinute (Miško Sonata) arba sonataleknickaite@gmail.com

Patyrimo trukmė: 2 - 2,5 valandos
Patyrimo vieta: patikslinsiu žinute.
Patyrimo kaina: 15 EUR 1 asm.

Ką pasiimti? Dekutį/kilimėlį, vandens, repelentą.
Rekomenduoju apsirengti patogia, neperšlampama avalyne ir drabužiais. Taip pat atsineškite atvirą širdį patirčiai. 

 


__________
Renginį organizuoja gamtos terapijos gidė Sonata. 2023 metais baigiau gamtos terapijos studijas Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitete. Dėmesingo įsisąmoninimo praktikomis susidomėjau prieš šešis metus. Ieškojau džiaugsmo ir ramybės, žvalumo ir stiprybės, ieškojau į ką atsiremti, siekiau gyjimo, ryšio su savimi ir aplinka - mišką radau arba miškas surado mane, nes miškus irgi reikia saugot - o kam? Miškai padeda mums sveikti, augti, plėsti sąmonę, kurti, ugdyti dvasinį ryšį su savimi ir aplinka, juk be to mes niekuomet nepatirsime pilnatvės ir tyro džiaugsmo. Miškai mums gyvybiškai reikalingi ir ne tik mums, bet ir augalams bei gyvūnams - miškas mūsų namai.
Patyrusi stiprias transformacijas, panorau įnešti šviesos ir į kitų žmonių gyvenimus, pradžiai per ryšį su gamta, aktyvuojant penkis pagrindinius žmogaus pojūčius. Lėtai. Sąmoningai. Kantriai. Saugiai. Lai tai būna pradžia į dar gilesnį savęs patyrimą. Lai tai būna neeilinis prisilietimas prie kasdienybės naujai. O gal - labai artimai tik būryje su kitais pakeleiviais.
______________________________________________________________
Miško maudynės - tai mokslu grįstas, sveikatinimosi, sąmoningumo ir dvasingumo ugdymo patyrimas, kurio metu aktyvuojasi penki pagrindiniai žmogaus pojūčiai: rega, klausymasis, lytėjimas, skanavimas, uoslė. Miško maudynių metu žmonės pereina iš kovok arba bėk rėžimo į ilsėkis ir gyk, taip prisiliečiant prie daugiau negu žmogus buvimo. Tyrimai rodo, kad pozityvus 2,5 valandų miško maudynių poveikis sveikatai (fizinei, psichinei, dvasiniai ir emocinei) išlieka nuo 2 - 4 savaičių. Ilgainiui praktikuojant miško maudynes galima pasiekti nepamatuojamų rezultatų. O pamatuojami yra tokie:
- stiprėja imuninė sistema;
- mažėja depresijos, nerimo, hiperaktyvumo simptomai;
- gerėja koncentracija, gebėjimas valdyti dėmesį;
- daugėja energijos, gerėja miego ir gyvenimo kokybė;
- didėja sąmoningumas;
- normalizuojasi kraujospūdis;
dar daugiau papasakosiu gyvai. 

 


_______________________________________
KAM yra skirtos miško maudynės?
Miško maudynės yra puiki praktika VISIEMS, o ypatingai tiems, kurie nori pailsėti nuo darbo, kasdienybės, monotonijos. Jeigu jaučiate, kad savo gyvenime patiriate per daug nerimo, streso, liūdesio ir norite išmokti kaip veiksmingai nusiraminti, o ilgainiui tiesiog ramiau į viską, kas vyksta reaguoti, sustiprinti savo vidinį stebėtoją, ryšį su gamta ir pačiu savimi - kviečiu pabandyti miško maudynes. Kiekvienas patyrimas yra unikalus ir neretai sunkiai sudedamas į žodžius.

Labai Tavęs lauksiu!

Meant for audience:  teenagers , adults , seniors
The event took place:
2024 April 28
Duration 2 hr 30 min.
Place type Outdoor spaces
Place Druskininkai
Facebook Link
Share