Senųjų metų palydos | Vilniaus kvartetas | L. Geniušas (fortepijonas) | D. Bagurskas (kontrabosas)

SENŲJŲ METŲ PALYDŲ KONCERTAS
Mokymo centro „Dainava“ konferencijų salė (Maironio g. 22)

Daugiau nei pusę amžiaus Druskininkuose gyvuoja tradicija rengti Senųjų metų palydas su Valstybiniu Vilniaus kvartetu – daugelio prestižinių premijų laureatu, vienu ryškiausių kolektyvų Lietuvos kultūriniame gyvenime, pelnančio geriausius įvertinimus Lietuvoje ir užsienyje. Tai išskirtinis vakaras druskininkiečiams ir miesto svečiams, suteikiantis galimybę kartu su Vilniaus kvartetu išgirsti garsiausiose pasaulio scenose koncertuojančius jaunuosius atlikėjus.

__________________________________________________________________

⚜VALSTYBINIS VILNIAUS KVARTETAS: DALIA KUZNECOVAITĖ (I smuikas), ARTŪRAS ŠILALĖ (II smuikas), KRISTINA ANUSEVIČIŪTĖ (altas), VIKTOR REKALO (violončelė)

⚜LUKAS GENIUŠAS (fortepijonas)

⚜DONATAS BAGURSKAS (kontrabosas)

_________________________________________________________________

PROGRAMOJE:

STANISŁAW MONIUSZKO. Styginių kvartetas Nr. 2 F-dur, ISM 61
FRANZ SCHUBERT. „Forelių“ kvintetas fortepijonui, smuikui, altui, violončelei ir kontrabosui A-dur, op. post. 114 / D. 667

Bilieto kaina 10 Eur, įsigyti galima Druskininkų kultūros centre darbo dienomis 13–16 val. 4 kab.

Užsakymas tel. (8 313) 53122, mob. 8 620 25160

_________________________________________________________________

Valstybinis Vilniaus kvartetas, daugelio prestižinių premijų laureatas, įvardijamas kaip vienas ryškiausių kolektyvų Lietuvos kultūriniame gyvenime, pratęs beveik pusę amžiaus Druskininkuose gyvuojančią Senųjų metų palydų koncerto tradiciją.

„Kontraboso dainius“ – tokiu epitetu po vieno iš koncertų apdovanotas kontrabosininkas Donatas Bagurskas tampa vis ryškesniu savo instrumento ambasadoriumi Lietuvoje ir svetur. Anot muzikos kritikų, Donato Bagursko rankose kontrabosas skamba subtiliai ir švelniai.

Lukas Geniušas yra vienas pačių ryškiausių fortepijono virtuozų ir talentingiausių Lietuvos pianistų. Giriamas už savo talentą ir brandą („The Guardian“), jis yra nuolat kviečiamas atlikti rečitalius prestižiškiausiose pasaulio koncertų salėse nuo Paryžiaus iki Tokijo, nuo Montevidėjaus iki Toronto. Dėl jam būdingo smalsumo ir plataus kūrybinio akiračio, L. Geniušas pasižymi plačiu atliekamos muzikos spektru, nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos. Menininkas žavi klausytojus ne tik įspūdingu virtuoziškumu, bet ir stilingumu, intelektualia ištarme, temperamento, emocijų ir logikos derme.

_________________________________

Organizatoriai: Druskininkų kultūros centras | Lietuvos nacionalinė filharmonija

Renginys skirtas:  nastolatki , dorośli ludzie , seniorzy