6-asis tarptautinis plovo virimo čempionatas Druskininkuose

Plovas – Vidurinės Azijos ir Artimųjų Rytų šalių virtuvės patiekalas iš ryžių, mėsos ir daržovių. Nacionaliniu patiekalu jis laikomas Afganistane, Sirijoje, Irane, Tadžikijoje, Uzbekijoje, Turkijoje … ir kiekvienoje šalyje gaminamas šiek tiek kitaip.

Kurios gi šalies plovas gardžiausias? Būtent tai siūlo išsiaiškinti Druskininkų restorano „Bukhara“ savininkai, kurie K. Dineikos gatvėje ties savo restoranu kasmet organizuoja plovo virimo čempionatus.

Renginio tikslas – populiarinti plovą, jo virimo kultūrą, susipažinti su skirtingų šalių ir tautų plovo virimo tradicijomis.

Čempionate varžysis ir mėgėjai, ir profesionalūs plovo virimo meistrai iš Lietuvos ir užsienio.

Druskininkiečiai ir miesto svečiai galės ne tik pamatyti, kaip verdamas plovas, bet ir paragauti įvairių skonių plovų, už simbolinį mokestį dalinamą tiesiai iš kazanų (specialių ketaus katilų plovui virti), o kartu sužinos plovo ruošimo receptus.

Renginys skirtas:  dzieci , nastolatki , dorośli ludzie , seniorzy
września 23 12:00
Trwanie 6 g.
Rodzaj miejsca Restauracje
Dzielić