XXII tarptautinis menų festivalis "Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu"

Tris mėnesius trunkantis tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“ šįmet kurorte skambės jau 22-ąjį kartą. Festivalis, garsinantis didžiojo Lietuvos menininko vardą, jau seniai peržengė vietinės reikšmės festivalio rėmus ir tapo gerai žinomas tarptautinėms auditorijoms. Gerokai išsiplėtė ir festivalio veiklos, kurios apima net penkias kryptis: muziką, dailę, literatūrą, kiną ir fotografiją bei švietėjiškąją.

Festivalio koncertai vyks net penkiose kurorto erdvėse – Druskininkų bažnyčioje, M. K. Čiurlionio meno mokykloje, K. Dineikos sveikatingumo parke, Druskininkų muziejuje, Pramogų aikštėje. Profesionalios muzikos koncertuose, sakralinės muzikos valandose savo meistriškumą dovanos geriausi Lietuvos ir užsienio šalių muzikantai ir atlikėjų grupės. Festivalyje netrūks aukštos prabos klasikinio muzikavimo ir vokalinių šedevrų. Švendubrės miške vyks išskirtinis renginys – vakaro impresija su profesionaliais atlikėjais ir specialia programa. Šviesa, muzika, šokis, muzikos garsų ir miško ošimo kakofonija sukurs užburiantį vaizdą ir neišdildomus potyrius klausytojams.

Pirmą kartą Druskininkuose planuojama organizuoti muzikantų sambūrį „Čiurlionio orkestras“ – iš talentingų šalies ir artimojo užsienio jaunųjų muzikantų, besimokančių Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos ir kt. šalių meno mokyklose, kolegijose ir aukštosiose mokyklose bus suburtas jungtinis jaunimo pučiamųjų orkestras, kuris parengs Čiurlionio, jo amžininkų ir šiuolaikinių kompozitorių koncertinę programą.

Trečią kartą bus rengiamas vis didesnio populiarumo sulaukiantis Asociatyvios nuotraukos konkursas, kurio metu fotografai turi pateikti asociatyvias su Čiurlionio paveikslais nuotraukas.

Festivalio metu pirmą kartą bus pristatyta unikali edukacinė-degustacinė programa „Ką gi valgė Čiurlioniai? Kasdieninė ir šventinė šeimos užstalė".

Festivalio kino programoje bus surengta filmo "Žalčio karūna" peržiūra ir vyks vakaro pokalbis su režisieriumi ir aktoriumi Valentinu Masalskiu.

Beveik visi renginiai nemokami.

Programa bus pildoma.

Renginys skirtas:  nastolatki , dorośli ludzie , seniorzy