Festivalis „Grikio kelias: vakar ir šiandien“

Neginčijama tiesa, kad grikiai – pirmiausia dzūkų kasdienė duona. Tiesiog prastos ir smėlėtos šio krašto žemės labiausiai buvo tinkamos grikio grūdui. Dzūkijoje iš grikių buvo gaminami apeiginiai valgiai, darbymečiu verdama grikių košė, kepami grikių miltų blynai, daroma “buzelė”, ruginę duoną paskalsindavo viena kita sauja grikinių miltų. Dzūkės ypač didžiuojasi savo grikinių miltų pyragais – babkomis, kurių nerasime kituose Lietuvos regionuose, tačiau Dzūkijoje jos vis dar kepamos.

Šiais metais Druskininkai jau trečią kartą kvies į vis daugiau smalsautojų sutraukiančią šventę “Grikio kelias: vakar ir šiandien”. Improvizuotoje lauko virtuvėje Pramogų aikštėje bus surengtos grikinių babkų kepimo varžytuvės, kuriose savo kulinarinius gabumus demonstruos kaimo bendruomenių kepėjos. Tradiciškai bus varžomasi dvejose kategorijose: saldžios grikinės babkos ir grikinės babkos su lašinukais kepime.  Kepėjos demonstruos, kaip ir iš ko gaminama grikinė babka: maišys tešlą, spirgins spirgučius, gal net ir dainuos, kad tešla geriau iškiltų.

Recepto autentiškumą, ruošimo būdą ir skonį vertins komisija ir išrinks nugalėtojas. Savo favoritę ir skaniausią babką rinks ir žiūrovai.

Ką tik iškeptų, iš tikros krosnies ištrauktų, šiltutėlių grikinių babkų žiūrovai galės skanauti tiesiai iš kepėjų rankų!

Programa bus pildoma.

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
rugpjūčio 20 12:00
Trukmė 6 val.
Dalintis su draugais