EGLĖ PETROŠIŪTĖ FT. KIKO FREITAS – BIRD’S NOTES ALBUMO PRISTATYMAS//KOLONADA

„2-ą kartą kolonadoje“

 

„Karšti ritmai, egzotika, perkusija, gražios įdomios dainos, puikus vokalas“

 

Eglė Petrošiūtė (LT) – vokalas, kompozicijos, aranžuotės;
Hans Vroomans (NL) – klavišiniai /Grammy apdovanoto Metropole Orkest pianistas/;
Matheus Nicolaiewsky (BR) – bosai;
Kiko Freitas (BR) – būgnai, perkusija.

Trukmė: 2×45 min.

Lėtai, bet užtikrintai kylanti charizmatiškoji Eglė Petrošiūtė, dar prieš išleisdama savo solinį albumą, užsitarnavo vietą olandų ir tarptautinėje džiazo bei braziliškos muzikos scenoje kaip kūrybinga, truputį pašėlusi improvizuotoja apdovanota šiltu išskirtiniu tembru ir smalsumu studijuoti balsą kaip instrumentą. Gimusi muzikos mylėtojų šeimoje Eglė nuo mažens dainuodavo su tėvų klausomais Antonio Carlos Jobim, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong ir daugybe kitų įrašų. Dabar Amsterdamo konservatorijos magistrė dainuoja plačiame projektų spektre – nuo tradicinio, šiuolaikinio, braziliško džiazo, fusion grupių iki instrumentiškai virtuoziškų orkestrų aranžuočių – nuolat keliaudama po Europą ir Braziliją. Pagaliau atėjo laikas jos pačios albumo pristatymui!

 

Albume “Bird’s Notes” Eglė atsiskleidžia ir kaip aranžuotoja, tekstų autorė, kompozitorė, prodiuserė ir septeto lyderė. Kartu su vyru, virtuozu bosistu iš Brazilijos, Matheus Nicolaiewsky, prodiusuotas albumas yra Eglės autorinių dainų ir didžiųjų brazilų kompozitorių aranžuočių “mix’as”. Eglė kaip kempinė gėrė amerikietišką ir brazilišką muziką visą savo gyvenimą abstulbinta jų grožio ir turtingumo, tad tai tapo jos muzikiniu pasauliu, suaranžuotu moteriškai ir melodingai, taip kad publika kai kur galėtų ir pritarti.

 

Albume, kaip ir artėjančiame koncerte, išgirsite ne tik minėtąjį Matheus Nicolaiewsky, Hans Vroomans – Grammy laimėjusio Metropole Orkest pianistą, bet ir vieną žymiausių pasaulio būgnininkų 2019-aisiais apdovanotą GERIAUSIO BŪGNININKO “WORLD MUSIC” kategorijoje titulu – KIKO FREITAS! Kvapą gniaužianti technika, beribė kūrybinė energija, svingas, ir visiškai įtraukianti ritmo jėga  – tik keli žodžiai apibūdinantys šį aukščiausios prabos muziką. Nuo 1999-ųjų jis groja su pasaulinio garso brazilų dainininku ir gitaristu João Bosco, kurio įrašų taip pat klausėsi Eglės tėvai, kai ji buvo dar visai maža.

 

Kiko Freitas taip pat koncertavo ir įrašinėjo su tokiomis žvaigždėmis kaip Michel Legrand, Milton Nascimento, Chico Buarque, Frank Gambale, Lee Ritenour, John Patitucci, John Beasley, Jeff Richman, Gonzalo Rubalcaba, Nils Landgren, Lars Jansson, James Genus, Ivan Lins, Hamilton de Holanda, Francis Hime, NDR Big Band, Winnipeg Jazz Orchestra ir daug kt.

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems