Tarptautinio tapytojų plenero paroda "Šlavantas 2023"

Kaip ir kasmet, šiemet prie Šlavanto ežero kranto, Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, būrėsi menininkai. Vyko kasmetinis tarptautinis tapytojų pleneras "Šlavantas 2023". Plenero dalyviai - patyrę Lietuvos ir užsienio menininkai, o šiemet tai Antanas Obcarskas, Rita Rimšienė, Karl-Kristjan Nagel (Estija), Linas Gelumbauskas, Rūta Levulienė ir Diana Rudokienė. Šio kūrybinio susitikimas padovanojo nemažai puikių kūrybinių atradimų, kurie visi bus eksponuojami parodoje. 

Plenero dalyvių siekis – atskleisti Lietuvą, kaip aukšto kūrybinio potencialo šalį, tęsti plenerinės tapybos tradicijas bei pasidalyti kūrybiniais sumanymais. Parodos dalyviai plenero metu tapo iš natūros gamtoje: stebėdami ir fiksuodami aplinkos motyvus, saulės šviesos sklaidą, gilindamiesi į gamtos reiškinių, apšvietimo, spalvų, atspindžių ir refleksų įvairovę. Savo kūriniuose perteikdami gyvą dailininko įspūdį, nuotaiką bei autentišką, savitą aplinkos atmosferą, metų, paros laiką, erdvės įspūdį. Parodoje pristatomi laisvai nutapyti panoraminiai ir kameriniai Šlavanto ežero vietovių peizažai, bei abstrakčios ir figūrinės kompozicijos.

Privačiomis lėšomis finansuojamo tapybos plenero „Šlavantas 2023“ dalyvių darbai jau šeštą kartą pristatomi Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje – V. K. Jonyno galerijoje Druskininkuose.

Parodos atidarymas vyks rugpjūčio 9 d. 16 val., V. K. Jonyno galerijoje (Turistų g. 9).

Paroda veiks iki spalio 19 d. 

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2023 rugpjūčio 09
Trukmė 72 d.
Dalintis su draugais