RASOS KAZLAUSKIENĖS TAPYBOS PARODA „BŪSENOS“

Rasa Kazlauskienė – vilnietė. Šio miesto Universitete studijavusi ekonomiką, vėliau dirbusi pasitenkinimo neteikiantį darbą valstybės tarnyboje, išgyvenusi rutiną – buitis, vaikų auginimas.... O menas? Laimė, menas visuomet buvo šalia – lankydamasi parodose, muziejuose, autorė įdėmiai vartydavo meno albumus, skaitydavo menininkų biografijas. Ją visuomet svaigino dažų kvapas bei niekaip neapleido slaptas noras – plačiais mostais pamojuoti teptukais, „pasitaškyti“ spalvomis, pabandyti surasti ir išlaisvinti savo kūrybinį pradą. Likimas visas aplinkybes sudėliojo taip, kad perkopusi 56-uosius ji ryžosi sau ir kitiems pasakyti: – noriu būti laisva ir džiaugtis kiekviena diena! Taip ji atsisako nuobodaus darbo, o tada, vieną vakarą (ne)atsitiktinumas paėmęs už rankos nuveda ją tiesiai į suaugusiųjų dailės studiją. Bendraminčių apsuptyje, per keletą metų nugalėjusi baltos drobės baimę, Rasa pradėjo suprasti tapybos plastikos kalbą, įgijo drąsos, pasitikėjimo ir dabar savarankiškai augina save, kaip kūrėją. Tapybai, kupinai spalvinių potyrių parodos autorė dėkinga už nuolatinę galimybę panirti į save, ieškoti ir atrasti savas spalvas, „išskristi“ į kitą orbitą, kai stovint prie molberto niekas kitas neegzistuoja – patiriamas vien kūrybos džiaugsmas, satisfakciją bei atgalinis ryšys.
Dailės studijoje išbandžiusi ne vieną žanrą Rasa Kazlauskienė jaučiasi atradusi save abstrakčiajame mene, kuris žavi savo laisve tapyti be rėmų ir standartų, galimybe išbandyt įvairias technikas, naudoti ne tik teptukus, bet ir netradicinius įrankius. Čia tapoma intuityviai, spontaniškai, pasiduodama pasąmonei, kuri ir veda kūrėjos ranką per drobę. Menininkės kūrybą galima išvysti Vilniaus viešosiose erdvėse rengiamose personalinėse ir dailės studijos narių grupinėse parodose. Autorės tapybos ir grafikos darbai paklausūs privačiuose interjeruose bei biuruose.
Tapyba Rasai – meditacinis, relaksacinis saviraiškos laikas, leidžiantis pasinerti į įvairias nuotaikas ir būsenas. Jomis autorė nori  pasidalinti su žiūrovu šioje parodoje „Būsenos“.
Menininkei svarbus ir atgalinis ryšys – kokias būsenas pajus lankytojai, žiūrėdami į parodos „Būsenos“ kūrinius?
Labai kviečiame lankytojus pasidalinti savo patirtimis ir palikti SAVO BŪSENAS, užrašytas lapeliuose. Dėkojame!

Parodos atidarymas vasario 3 d. 14:00 val. KVIEČIAME!
Paroda veiks iki vasario 29 d.

Daugiau apie autorę:
www.rasos-art.com
Instagram @rasosart

Kontaktai:
tel. +370 682 18642
el. p.: rasosart@gmail.com

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 vasario 03
Trukmė 27 d.
Dalintis su draugais