Joninės Druskininkuose

Vasaros saulėgrįža, arba naktis iš birželio 23 į 24-ąją – laikas, kai diena ilgiausia, o naktis – trumpiausia. Iš tikrųjų tą naktį beveik ir nesutemsta: kai vakaruose pagaliau užgęsta saulėlydžio žara, rytai pradeda rausti nuo pirmųjų aušros spindulių. Šiuo laiku švenčiamos Joninės – suvešėjusios žalumos, bręstančių javų ir visų gamtos gyvybinių jėgų išsiskleidimo šventė. Tai didžioji vasaros šventė, kitaip dar vadinta rasomis, kupoline.

Joninių šventės paminėjimas Druskininkuose paprastai būna labai įspūdingas ir laukiamas. Šventė, kurorte minima jau beveik trisdešimt metų, kupina paslapties, apeiginių elementų, žaidimų, pinami vainikai, dega laužai, naktį su fakelais einama jų plukdyti, dainuojama ir, žinoma, tradiciškai ieškoma paparčio žiedo netradicinėse intriguojančiose naktinėse orientacinėse. Būtinai sveikinami varduvininkai!

Tad šią ypatingą metų naktį būtinai praleisk Druskinininkuose, pajusk galią, kurią siunčia vanduo, oras, žemė ir ugnis, nuplauk kojas Druskonio šaltam vandeny, perimk ugnies veržlią energiją, plukdyk vainiką mylimajam, surask savo stebuklingą žiedą ir praskleisk jo turtus.

Džiaukis. Mylėk. Susiliek su gamta. Vasaros saulėgrįža!

Programa bus pildoma.

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
birželio 23 15:00
Trukmė 6 val.
Dalintis su draugais