Edukacija "Pavasario šauktuvės"

Kviečiame į naują edukaciją „Pavasario šauktuvės...“ 

Kai į dangų pakyla pirmaisiais pavasario šaukliais vadinami vieversiai, atgimsta gamta ir dovanoja mums daugybę naujų potyrių, nuostabos bei įkvepiančių emocijų. Visa tai kviečiame patirti naujoje Druskininkų miesto muziejaus galerijoje rengiamoje edukacijoje „Pavasario šauktuvės...“.

Edukacinio užsiėmimo metu susipažinsite su pavasario kalendorinėmis šventėmis ir Žaliojo kurso idėja. Senųjų laikų atmintis tebėra gyva lietuvių etninėje kultūroje – tradicinio kalendoriaus dienos turi paukščių vardus.

Sužinosite, kokių paukščių vardais pavadintos pavasario kalendorinės šventės, kada švenčiamos 40-ies paukščių, Žemės ar Pasaulinė paukščių dienos. O galbūt Jums įdomu, kas yra paukščių pyragas? Ko gero, nedaug kas yra girdėjęs ir apie margučių bukynes – Šv. Velykoms būdingą, visus dalyvius vienijantį smagų žaidimą.

Per Šv. Jurgio dieną galima jurginėti, o per Gandrines – vaikščioti ant kojūkų...

Koks paukštis vadinamas Lietuvos nacionaliniu paukščiu? Kodėl per Vieversio dieną nevalia šukuotis? Visa tai ir dar daug kitų įtraukiančių istorijų sužinosite edukacijos „Pavasario šauktuvės...“ metu!

Kūrybinio praktinio užsiėmimo metu pakviesime dekoruoti inkilėlius arba marmuruoti kiaušinius, kuriais galėsite šventiškai papuošti namus. Pačių rankomis pasigaminti interjero dekoro elementai primins drauge praleistas džiugias akimirkas ir įkvėps naujiems sumanymams.

Edukacijos pabaigoje visų lauks geros nuotaikos vitaminai – interaktyvus žaidimas.

Būtina registracija tel. +370 313 58 007

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams