Velykų edukacija „Margučių marginimas vašku“

Margutis – Velykų simbolis, susijęs su gyvybe, atsinaujinimu, prisikėlimu. Tradicijos, susijusios su margučiais, jų reikšmė, spalvų ir raštų simbolika – tautodailininkės Linos Žaliauskienės edukacijoje „Margučių marginimas vašku“, kurioje ji dalyvauja kartu su dukra.

Margučių marginimo vašku tradicija Linos Žaliauskienės šeimoje perduodama iš kartos į kartą. Marginti išmokusi iš savo močiutės, ir dabar juodalksnio dažus ruošia pagal jos receptą. Parodose, senųjų amatų renginiuose dalyvaujanti Lina yra žinoma, kaip šiaudinių sodų meistrė, nors veda ir daug margučių edukacijų, išugdė ne vieną margučių margintoją. Jos mokinės jau pačios rengia margučių marginimo edukacijas, autorines parodas, sėkmingai dalyvauja moksleivių liaudies dailės konkurse „Sidabro vainikėlis“.
„Menų kalvėje“ rengiamoje Margučių marginimo vašku edukacijoje tautodailininkė dalyvauja kartu su dukra Morta, kuri yra pripažinta jaunoji tautodailininkė – šiaudinių sodų rišėja, margučių margintoja. Morta Žaliauskaitė veda sodų, margučių ir kitokias edukacijas Lazdijų TAU, Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, dzūkų kultūros festivalyje „Čiulba ulba“ bei kitur. Budama vienuolikos, ji konkurse „Sidabro vainikėlis“ pristatė šiaudinių sodų kolekciją ir tapo nugalėtoja. Laiko, kai dar nemokėjo margint margučių ar rišti sodų, ji net neprisimena.

KAINA 5 EUR / 1 asm.

REGISTRACIJA tel. 867176108 ir el. p.: amatai@druskininkukulturoscentras.lt

Daugiau informacijos ir www.acmenukalve.lt

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 kovo 23
Trukmė 2 val.
Dalintis su draugais