X tarptautinis festivalis „Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA“

Tarptautinis festivalis „Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA“– tai vienintelis profesionalaus teatro meno židinys mieste, dovanojantis galimybę turiningai praleisti laiką ir susipažinti su Lietuvos bei kitų šalių teatro kultūra. Daug poilsiautojų derina savo atostogas su festivalio datomis.

„Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA“ – tai unikalūs susitikimai su teatro meistrais“ („Mano Druskininkai“, 2015-07-30). Festivalis sulaukė ne tik teigiamų teatro žmonių atsiliepimų ir palankių žiniasklaidos atgarsių, bet ir Druskininkų gyventojų bei poilsiautojų susidomėjimo. 

Per devynios metus festivalyje buvo parodyta virš 100 spektaklių iš Armėnijos, Ukrainos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Izraelio, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Slovakijos, Vokietijos, Estijos, Lietuvos ir kitų šalių. 

SANKRYŽA – tai ne tik turiningas laisvalaikis, tai ir Lietuvos teatro meno sklaida.

SANKRYŽA – tai ne tik šventė, tai – teatro žvaigždžių ir scenos naujokų, tarptautinius apdovanojimus pelniusių, garsių ir ką tik sukurtų spektaklių kūrėjų susitikimo vieta.

Šiemet teatriniai susitikimai SANKRYŽOJE vyks nuo rugpjūčio 7 iki rugpjūčio 15 d. 

            Festivalio programoje dalyvaus spektakliai iš Izraelio, Armėnijos, Azerbaidžano, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams