Filmas „Jausmai“

Jausmai (Lietuva, 1968)
Režisieriai: Almantas Grikevičius, Algirdas Dausa

Drama

Vaidina: Regimantas Adomaitis, Juozas Budraitis, Regina Paliukaitytė, Eugenija Bajorytė, Bronius Babkauskas, Laimonas Noreika, Algimantas Masiulis

Filmas lietuvių kalba

Trukmė: 1.30

Amžiaus cenzas: N-13

Baigiantis Antrajam pasauliniam karui, žvejo Kasparo gyvenimas sugriūna – jo žmona miršta gimdydama, o gimtinę niokoja karo audros. Netekęs brangiausio žmogaus ir namų, Kasparas su naujagimiais dvyniais ieško prieglobsčio pas brolį Andrių. Tačiau praeitį persekioja šešėliai, o naujoje aplinkoje Kasparas susiduria su netikėtais iššūkiais ir meile, kurios net negalėjo tikėtis.
Filmas „Jausmai“ nukelia į sudėtinga Lietuvos pokario realybę, kur meilė, ištikimybė ir pareiga persipina su sudėtingais moraliniais dileminiais klausimais. Kasparas, blaškomas karo traumų ir netekties skausmo, bando rasti savo vietą pasaulyje, kuriame viskas pasikeitė.
Juostos atmosferą kuria įspūdingi Kuršių marių vaizdai, autentiška scenografija ir jausminga aktorių vaidyba. Regimantas Adomaitis ir Eugenija Bajorytė sukūrė nepamirštamą duetą, atskleidžiantį gilių jausmų dramą ir sudėtingus žmogiškuosius santykius.
„Jausmai“ – tai ne tik istorinė drama, bet ir universali istorija apie meilę, išgyvenimą ir viltį. Filmas priverčia susimąstyti apie tai, kas iš tiesų svarbu gyvenime, ir suteikia stiprybės susidūrus su sunkumais.

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 liepos 28
Trukmė 1 val. 30 min.
Dalintis su draugais