59 Fortepijoninė vasara | Pianistas Motiejus Bazaras

„59-oji Fortepijoninės muzikos vasara” – paties kompozitoriaus ir dailininko M. K. Čiurlionio sukurtą muzikos dalinimosi tradiciją puoselėjantis fortepijoninės muzikos festivalis – vėl kviečia sugrįžti į obelų sodą!

Kaip ir kasmet, nuo Joninių iki rugsėjo, kiekvienos savaitės trečiadienį ir šeštadienį į Čiurlionio namų-muziejaus Druskininkuose obelų sodą klausytojus kvies ir savo naujausius kūrybinius ieškojimus pristatys visų kartų žymiausi Lietuvos pianistai. Vienas jų – pianistas MOTIEJUS BAZARAS

Programa:

M.K. ČIURLIONIS–M. BAZARAS
Parafrazė „Miško Viesulas“

Borys LYATOSHYNSKY (1895–1968)
5 preliudai, op. 44:
Lugubre ma non troppo lento
Lento e tranquillo
Allegro agitato
Andante Sostenuto
Impetuoso

Juozas GRUODIS (1884–1948)
Keturios pjesės:
„Skunda“
„Lietuviškas šokis“
„Skudučių šokis“
„Rudenėlis“

Borys LYATOSHYNSKY
Sonata–baladė, op. 18

 

BILIETUS po 3 ir 5 eurus galima įsigyti prieš koncertą Čiurlionio namuose-muziejuje, Čiurlionio g. 35, Druskininkuose.

 

MOTIEJUS BAZARAS gimė 1987 metais, muzikų šeimoje. Mokėsi J. Naujalio muzikos gimnazijoje (Rymantės Šerkšnytės klasėje), J. Gruodžio konservatorijoje (Sonatos Bielionytės klasėje). Studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas prof. Zbignevą Ibelgauptą, prof. Sergejų Okruško, prof. Petrą Geniušą. Pagal „Erasmus“ mainų programą stažavosi Hamburgo aukštojoje muzikos mokykloje (prof. Volker Banfield). Kaip solistas dalyvavo daugiau kaip 20 tarptautinių ir respublikinių konkursų, kurių daugumą laimėjo arba buvo aukštai įvertintas jo pasiektas rezultatas. Pianistas sukaupė daug patirties grodamas su orkestrais ir kameriniais ansambliais. Plėsdamas savo muzikinių interesų ir kompetencijų ratą, kaip plataus profilio pianistas/klavišininkas nuolat groja džiazo, roko ir kitokių stilių grupėse, dalyvauja festivaliuose ir muzikiniuose projektuose, užsiima aranžavimu bei kompozicija. Prie įvairių kūrybinių idėjų plėtotės bei įgyvendinimo prisideda ir puiki komanda – jo broliai multiinstrumentininkai Mykolas ir Benediktas. Sukaupta patirtimi pianistas dalijasi dirbdamas pedagoginį darbą Juozo Gruodžio konservatorijoje ir dėstydamas Kauno technologijos universitete. 2017 m. Motiejus apsigynė menų daktaro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pianistas ir toliau gilinasi į tyrimų laukus, susijusius su akademinės ir neakademinės muzikos sąveika atlikimo praktikų aspektu, taip pat fortepijono konstrukcijos tobulinimo galimybėmis.

„59 Fortepijoninės muzikos vasara” 2024.06.02 – 2024.08.28

Rengėjai:
VšĮ Impetus musicus
M. K. Čiurlionio namai-muziejus

Partneriai:
Kauno J. Naujalio muzikos gimnazija
Šiaulių S. Sondeckio muzikos gimnazija
Klaipėdos S. Šimkaus konservatorija
Nacionalinė M.K. Čiurlionio menų mokykla
Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorija

Rėmėjai:
Lietuvos kultūros taryba
Druskininkų miesto savivaldybė
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 07
Trukmė 2 val.
Atlikėjai
Dalintis su draugais