59 Fortepijoninė vasara | Pianistė Aleksandra Žvirblytė

„59-oji Fortepijoninės muzikos vasara” – paties kompozitoriaus ir dailininko M. K. Čiurlionio sukurtą muzikos dalinimosi tradiciją puoselėjantis fortepijoninės muzikos festivalis – vėl kviečia sugrįžti į obelų sodą!

Kaip ir kasmet, nuo Joninių iki rugsėjo, kiekvienos savaitės trečiadienį ir šeštadienį į Čiurlionio namų-muziejaus Druskininkuose obelų sodą klausytojus kvies ir savo naujausius kūrybinius ieškojimus pristatys visų kartų žymiausi Lietuvos pianistai. Viena jų – ir Lietuvoje, ir užsienyje pripažinimą pelniusi pianistė ALEKSANDRA ŽVIRBLYTĖ.

Programa:

Mikalojus Konstantinas ČIURLIONIS (1875–1911)
6 pjesės

Ludwig van BEETHOVEN (1770–1827)
Sonata d-moll, op. 31, Nr. 2
Largo
Adagio
Allegretto

Frédéric CHOPIN (1810–1849)
Mazurka op. 17, Nr. 4
Valsas op. 64, Nr. 1
Valsas op. 69, Nr. 1
Noktiurnas op. 48, Nr. 1

Edvard GRIEG (1843–1907)
Preliudas iš „Siuitos iš Holbergo laikų”

Claude DEBUSSY (1862–1918)
„Pėdos sniege“ (Des pas sur la neige)
„Fejerverkas“ (Feux d‘artifice)

 

BILIETUS po 3 ir 5 eurus galima įsigyti prieš koncertą Čiurlionio namuose-muziejuje, Čiurlionio g. 35, Druskininkuose.

 

ALEKSANDROS ŽVIRBLYTĖS grojimas pasižymi jėga, garso pilnatve ir didžiule energija, kuri puikiai dera su emociniais niuansais bei savita atlikimo maniera. Ji dažnai rengia solo koncertus, scenoje pasirodo su geriausiais Lietuvos orkestrais, koncertinę veiklą sėkmingai derina su pedagoginiu darbu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Atkakliu darbu ji pelnė pripažinimą ir Lietuvoje, ir užsienyje.
Aleksandra mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Po laimėtų prizų vaikų konkursuose, sekė laureatės vardai M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursuose Vilniuje (1986, 1991) bei Y.K.A.A. tarptautiniame pianistų konkurse Oberline (JAV, 1991). 1999 m. Paryžiuje vykusiame tarptautiniame N. Rubinsteino konkurse pianistė pelnė „Grand prix“. 1989– 1991 m. ji stažavo P. Čaikovskio konservatorijoje Maskvoje pas pedagogus L. Vlasenko, M. Pletniovą ir N. Suką.
Pianistė koncertavo Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Danijoje, Prancūzijoje ir JAV. Ji bendradarbiauja su Lietuvos kameriniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Charkovo filharmonijos, Sankt Peterburgo ir Bulgarijos konservatorijų simfoniniais orkestrais, kitais kolektyvais, dirigentais S. Sondeckiu, G. Rinkevičiumi, J. Domarku, A. Šulčiu, Ch. Christovu, A. Kolobuchinu, O. Wederiu ir kt.

„59 Fortepijoninės muzikos vasara” 2024.06.02 – 2024.08.28

Rengėjai:
VšĮ Impetus musicus
M. K. Čiurlionio namai-muziejus

Partneriai:
Kauno J. Naujalio muzikos gimnazija
Šiaulių S. Sondeckio muzikos gimnazija
Klaipėdos S. Šimkaus konservatorija
Nacionalinė M.K. Čiurlionio menų mokykla
Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorija

Rėmėjai:
Lietuvos kultūros taryba
Druskininkų miesto savivaldybė
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 10
Trukmė 2 val.
Atlikėjai
Dalintis su draugais