59 Fortepijoninė vasara | Pianistė Gabrielė Sutkutė

„59-oji Fortepijoninės muzikos vasara” – paties kompozitoriaus ir dailininko M. K. Čiurlionio sukurtą muzikos dalinimosi tradiciją puoselėjantis fortepijoninės muzikos festivalis – vėl kviečia sugrįžti į obelų sodą!

Kaip ir kasmet, nuo Joninių iki rugsėjo, kiekvienos savaitės trečiadienį ir šeštadienį į Čiurlionio namų-muziejaus Druskininkuose obelų sodą klausytojus kvies ir savo naujausius kūrybinius ieškojimus pristatys visų kartų žymiausi Lietuvos pianistai. Viena jų – pianistė GABRIELĖ SUTKUTĖ, pasižyminti stipriu temperamentu bei „puikia precizika ir muzikalumu”, pasirodžiusi tokiose žymiose salėse kaip Wigmore Hall, Cadogan Hall, Steinway Hall UK, Musikhuset Aarhus bei Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje.

Programa:

Ludwig van BEETHOVEN (1770–1827)
Sonata Nr. 11 op. 22, B-dur:
Allegro con brio
Adagio con molto espressione
Menuetto
Rondo: Allegretto

Mikalojus Konstantinas ČIURLIONIS (1875–1911)
Preliudas e-moll, VL 108
Preliudas c-moll, VL 189
Preliudas G-dur, VL 338

Frédéric CHOPIN (1810–1849)
Mazurkos, op. 59:
Nr. 1 a-moll
Nr. 2 As-dur
Nr. 3 fis-moll

Johannes BRAHMS (1833–1897)
Dvi rapsodijos, op. 79:
Nr. 1 h-moll
Nr.2 g-moll

 

BILIETUS po 3 ir 5 eurus galima įsigyti prieš koncertą Čiurlionio namuose-muziejuje, Čiurlionio g. 35, Druskininkuose.
 

 

Pianistė GABRIELĖ SUTKUTĖ yra žinoma kaip muzikantė, pasižyminti stipriu temperamentu bei „puikia precizika ir muzikalumu” (Rasa Murauskaitė, „7 meno dienos”). Ji aktyviai koncertuoja ir yra pasirodžiusi tokiose žymiose salėse kaip Wigmore Hall, Cadogan Hall, Steinway Hall UK, Musikhuset Aarhus bei Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje. Gabrielė aktyviai koncertuoja ne tik kaip solistė, bet ir su įvairiais kameriniais ansambliais bei orkestrais. Ji du kartus buvo pakviesta koncertuoti su Kauno styginiu kvartetu, o 2023m. ji atliko E. Grieg fortepijoninį koncertą su Young Musicians Symphony Orchestra (dirigentas - James Blair) bei Bedfordshire Symphony Orchestra (dirigentas - Michael Rose).
Gabrielė yra laimėjusi dvidešimt tarptautinių konkursų, kuriuose ji taip pat buvo apdovanota specialiais prizais. Ji pelnė I premiją Chappell Medal Piano Competition 2023 ir II premiją bei publikos simpatijų prizą Birmingemo tarptautiniame pianisitų konkurse 2022 m.. 2019m. vykusiame VIII tartautiniame M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurse pianistė laimėjo III premiją, publikos simpatijų prizą ir ,,Impetus Musicus” koncertinį prizą. Už pasiekimus tarptautiniuose konkursuose Gabrielė šešis kartus buvo apdovanota LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir LR Prezidento Gitano Nausėdos padėkos raštais.
Gabrielė yra dalyvavusi S. Kovacevich, N. Lugansky, I. Cooper, O. Kern, P. Geniušo ir dar daugelio kitų žymių muzikantų meistriškumo kursuose. 2016 m. pianistė baigė Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnaziją (mokytoja Birutė Kumpikienė). 2016 – 2022m. Gabrielė studijavo Profesoriaus Christopher Elton klasėje ir baigė bakalauro studijas aukščiausios klasės įvertinimu bei magistrantūros studijas su pagyrimu Londono Karališkoje Muzikos Akademijoje. Už išskirtinį pasirodymą baigiamajame magistrantūros rečitalyje jai taip pat buvo įteiktas DipRAM diplomas. 2023 m. Gabrielė baigė Artist Diploma studijas Londono Karališkajame Muzikos Koledže (profesorės Vanessa Latarche ir Sofya Gulyak).

„59 Fortepijoninės muzikos vasara” 2024.06.02 – 2024.08.28

Rengėjai:
VšĮ Impetus musicus
M. K. Čiurlionio namai-muziejus

Partneriai:
Kauno J. Naujalio muzikos gimnazija
Šiaulių S. Sondeckio muzikos gimnazija
Klaipėdos S. Šimkaus konservatorija
Nacionalinė M.K. Čiurlionio menų mokykla
Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorija

Rėmėjai:
Lietuvos kultūros taryba
Druskininkų miesto savivaldybė
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 24
Trukmė 2 val.
Atlikėjai
Dalintis su draugais