Kulinarinis festivalis „Grikio kelias – vakar ir šiandien“
Grikiai – dzūkų kasdienė duona. Prastos ir smėlėtos šio krašto žemės labiausiai buvo tinkamos augti grikio grūdui. Dzūkės ypač didžiuojasi savo grikinių miltų pyragais – babkomis, kurių nerasime kituose Lietuvos regionuose, tačiau Dzūkijoje jos vis dar kepamos.
Druskininkuose kulinarinis festivalis „Grikio kelias – vakar ir šiandien“ rengiamas nuo 2020 metų. Kasmet ši šventė sulaukia vis daugiau smalsautojų, norinčių sužinoti grikio kelią iki mūsų stalo ir paragauti improvizuotoje lauko virtuvėje Pramogų aikštėje užmaišytų ir akmeninėje restorano „Velvetti“ krosnyje iškeptų tradicinių grikinių pyragų – babkų.
Babkų receptų autentiškumą, ruošimo būdą ir skonį vertins komisija ir išrinks nugalėtoją.
Ką tik iškeptų, iš tikros krosnies ištrauktų, šiltutėlių grikinių babkų galėsite skanauti tiesiai iš kepėjų rankų! Taip pat turėsite unikalią galimybę paragauti tradicinio rugiapjūtės patiekalo – grikinės buzałės.
Programa:
2024 m. rugpjūčio 3 d. 17.00 val. | Pramogų aikštės žalioji zona
- Grikinių babkų kepimo varžytuvės: užmaišymas ir pristatymas | Varžysis Dzūkijos regiono kepėjos/ai
- Tradiciniai žaidimai šeimai
- Grikinių babkų degustavimas. Kepėjų apdovanojimas
- Gros kapela „Vingrė“ (Leipalingis)
Renginys bus filmuojamas, fotografuojamas, viešinamas.
Organizatorius: Druskininkų kultūros centras
Partneris: restoranas „Velvetti“
2024 rugpjūčio 03