Filmas „Riešutų duona“

RIEŠUTŲ DUONA (LIETUVA, 1978)

Režisierius: Arūnas Žebriūnas
Drama
Trukmė: 1.11
Amžiaus cenzas: V

Lietuviškas Romeo ir Džuljetos atspindys 6-ojo dešimtmečio kaime – tai „Riešutų duona“. Jaunų kaimynų, Andriaus ir Liukos, pirmajai meilei kelią pastoja... karvė. Šatų ir Kaminskų šeimos konfliktas prasideda, kai Kaminskams nugaišta Šatų parduota karvė, sukeldama karingą nesantaiką tarp vyresniųjų. Meilė tampa draudžiama, o Andrius pažadėdamas Liukai pats nupirkti naują karvę, tik dar labiau viską sujaukia.
Ši lyriška istorija subtiliai perteikia vaikystės atsiminimus, pirmuosius romantiškus jausmus ir gyvenimo realijas, persipinančias su tragikomiškais nesusipratimais ir žmogiškomis silpnybėmis. Andrius ir Liuka, kaip mūsų laikų provincialūs Romeo ir Džuljeta, išgyvena draudžiamą meilę ir bandymus sugrąžinti ramybę savo šeimoms.
„Riešutų duona“ įdomiai sukomponuota į sovietinio laikmečio kontekstą, kur grožio sinonimai – kilimėliai su briedžiais ir primityviausia saviveikla, o vaikai mokyklose mokosi „karinio parengimo“. Kinematografiškai perteiktas S. Šaltenio literatūrinis stilius, kupinas švelnaus grotesko ir tragikomiškumo, leidžia pažvelgti į tikrovę per absurdiškumo prizmę. 

„Riešutų duona“ – tai lyriškas pasakojimas apie pirmąją meilę, kaimo gyvenimo realybę, žmogiškųjų santykių vingius ir nepalaužiamą tikėjimą gerumu. Filmas kupinas ne tik jausmingų akimirkų, bet ir komiškų situacijų, kurios privers jus kvatotis ir susimąstyti. Nepraleiskite progos pasinerti į nepamirštamą kelionę laiku ir atrasti tikrąją meilės galią!

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 04
Trukmė 1 val. 15 min.
Dalintis su draugais