Filmas „Maža išpažintis“

MAŽA IŠPAŽINTIS (LIETUVA, 1971)

Režisierius: Algirdas Araminas
Drama
Trukmė: 1.23
Amžiaus cenzas: N-13
Filmas lietuvių kalba

Uostamiestis, 18-metis abiturientas Arūnas ir gyvenimo krizė, apimanti visus jo kasdienybės kampus. Šiame jautriame Algirdo Aramino filme atsiveria paauglio vidinis pasaulis, kupinas iššūkių ir netikėtų atradimų. Mokykloje klesti rutina, o Arūno draugas Benas, anksčiau išmestas dėl niekų, siūlo eiti dirbti. Šeimoje – paslaptingi tėvo prisiminimai apie antifašistinį partizanų būrį ir netikėtas motinos noras grįžti prie apleistos dailininkės profesijos, kartu su mažuoju Sauliuku paliekant namus.
Visi šie įvykiai supurto Arūno pasaulį. Jo motina pradeda naują gyvenimą su kitu vyru, kuris mažajam broliukui tampa „dėde Povilu“. Tuo metu tėvas atsiduria ligoninėje dėl stubure slypinčios granatos skeveldros, apie kurią niekada nepasakodavo. Netikrų draugų išdavystės, Arūno baimė padėti Benui ir ciniškų gelbėtojų nustumtos mergaitės tragedija priverčia jį stoti akistaton su savo baimėmis.
Šviesiaplaukė Rasa, finale uždedanti ranką ant pajūryje raudančio Arūno peties, gali tapti ta kibirkštimi, kurios jam taip reikia. Arūnas ir Benas su gitara – simboliai, kurie tapo artimi jauniems Lietuvos žiūrovams. Nepaisant skausmo, drama apgaubta režisieriui A. Araminui būdinga poezija ir ironija, atspindint tikrą gyvenimo grožį ir trapumą.

„Maža išpažintis“ – tai ne tik filmas, bet ir gilus žvilgsnis į paauglio širdį. 

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 18
Trukmė 1 val. 25 min.
Dalintis su draugais