Filmas „Velnio nuotaka“

VELNIO NUOTAKA (LIETUVA, 1974)

Režisierius: Arūnas Žebriūnas
Muzikinė drama
Trukmė: 1.18
Amžiaus cenzas: N-7
Filmas lietuvių kalba

Rojuje maištas, o žemei – naujas iššūkis: angelų ištremtas velniūkštis Pinčiukas atsiduria pas malūnininką Baltaragį. Netekęs žmonos ir sūnaus, Baltaragis sudaro sandėrį su velniu: už malūno sparnų sukimąsi be vėjo, į namus ateis geista Marcelė, bet tai, ko dabar Baltaragis dar neturi, atiteks Pinčiukui. Baltaragiui nebuvo gaila, ko nežinojo turėsiąs, bet, gimus Jurgai, kipšas netrunka priminti sudarytą sandorį.
Tačiau Jurga įsimyli ne velniūkštį, o šaunųjį Girdvainį. Įsiutęs Pinčiukas sugalvoja planą pavogti Girdvainio arklius, o Baltaragis, norėdamas apsaugoti dukterį, vietoj jos išleidžia senmergę Uršulę. 
Ar Jurgai ir Girdvainiui pavyks įveikti prakeikimą ir išsaugoti savo laimę?
Filmas nukelia į nepaprastą Lietuvos realybę, kupiną liaudies dainų, šokių ir folklorinių elementų. Įspūdingi vaizdai, jausminga muzika ir nepamirštami aktorių vaidmenys – Regimanto Adomaičio ir Vaivos Mainelytės duetas atskleidžia gilių jausmų dramą ir sudėtingus žmogiškuosius santykius.

„Velnio nuotaka“ – tai ne tik lietuvių kino klasika, bet ir universali istorija apie meilę, ištikimybę ir kovą su tamsos jėgomis. 

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems , senjorams
Renginys vyko:
2024 rugpjūčio 25
Trukmė 1 val. 20 min.
Dalintis su draugais