Tarptautinio tapytojų plenero "Šlavantas 2024" kūrinių paroda

Prie Šlavanto ežero krantų, Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, kasmet organizuojamas tarptautinis pleneras, vadinamas ežero vardu – Šlavantas. Kaip ir kasmet, rezidencija gamtos apsuptyje suburia žinomus menininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš tolimų kraštų. Plenero organizatorė dailininkė Rita Rimšienė ir kuratorius dailininkas Antanas Obcarskas subūrė puikią tarptautinę komandą, kurioje šiemet itin daug žinomų užsienio vardų, sujungiančių du žemynus – Europą ir Afriką. Šiemet šios tradicija tampančios sueigos dalyviais tapo dailininkai Rita Rimšienė (Lietuva), Antanas Obcarskas (Lietuva), Mohamed Elmasry
(Egiptas), Sergey Grinevich (Baltarusija), Sana Mahfoudhi (Tunisas) ir Helsinkio Menininkų Asociacijos pirmininkė Satu Kalliokuusi (Suomija). Šis kūrybinis susitikimas padovanojo nemažai puikių kūrybinių atradimų, kurie visi bus eksponuojami parodoje.

Plenero dalyvių siekis – atskleisti Lietuvą, kaip aukšto kūrybinio potencialo šalį, tęsti plenerinės tapybos tradicijas bei pasidalyti kūrybiniais sumanymais. Parodos dalyviai plenero metu tapo stebėdami ir fiksuodami aplinkos motyvus, saulės šviesos sklaidą, gilindamiesi į gamtos reiškinių, apšvietimo, spalvų, atspindžių ir refleksų įvairovę. Savo kūriniuose perteikdami gyvą dailininko įspūdį, nuotaiką bei autentišką, savitą aplinkos atmosferą, metų, paros laiką, erdvės įspūdį. Parodoje pristatomi nutapyti panoraminiai ir kameriniai Šlavanto ežero vietovių peizažai, bei abstrakčios ir figūrinės kompozicijos.

Privačiomis lėšomis finansuojamo tapybos plenero „Šlavantas 2024“ dalyvių darbai jau septintą kartą pristatomi Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje – V. K. Jonyno galerijoje Druskininkuose.

Parodos atidarymas vyks rugpjūčio 7 d., 16 val., kurio metu galerijoje svečiuosis visi plenere dalyvavę menininkai, kurie patys pristatys savo kūrybą ir jos įkvėpimus. Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis. Parodos atidarymo metu parodos lankymas nemokamas, kitu laiku parodą apžiūrėti galima su galerijos lankytojo bilietu. 

Paroda veiks iki 2024 m. spalio 10 d.

Renginys skirtas:  vaikams , paaugliams , suaugusiems , senjorams