Kulinarinis festivalis „Grikio kelias: vakar ir šiandien“
Grikiai – dzūkų kasdienė duona. Prastos ir smėlėtos šio krašto žemės labiausiai buvo tinkamos augti grikio grūdui. Dzūkės ypač didžiuojasi savo grikinių miltų pyragais – babkomis, kurių nerasime kituose Lietuvos regionuose, tačiau Dzūkijoje jos vis dar kepamos.
Šiais metais Druskininkai jau trečią kartą kviečia į vis daugiau smalsautojų sutraukiančią šventę improvizuotoje lauko virtuvėje Pramogų aikštėje.
Tradicinio pyrago – babkos – recepto autentiškumą, ruošimo būdą ir skonį vertins komisija ir išrinks nugalėtojas. Savo favoritę ir skaniausią babką rinks ir žiūrovai.
Ką tik iškeptų, iš tikros krosnies ištrauktų, šiltutėlių grikinių babkų galėsite skanauti tiesiai iš kepėjų rankų!
PROGRAMA
🔸Grikinių babkų kepimo varžytuvės: užmaišymas ir pristatymas. Varžysis Dzūkijos regiono kepėjos
🔸UAB „Biorina“ unikalių gaminių iš grikių pristatymas
🔸Tradiciniai žaidimai šeimai
🔸Grikinių babkų degustavimas. Kepėjų apdovanojimas
Visa savaitgalio šventės programa 👉 bit.ly/Vasaros_Aidai
____________________________________________________________
Organizatorius Druskininkų kultūros centras
Partneris restoranas "Velveti"
Rėmėjas Biorina
Renginį finansuoja Druskininkų savivaldybė
Renginys bus filmuojamas, fotografuojamas, viešinamas
2022 rugpjūčio 20