5-asis tarptautinis plovo virimo čempionatas Druskininkuose

Plovas – Vidurinės Azijos ir Artimųjų Rytų šalių virtuvės patiekalas iš ryžių, mėsos ir daržovių. Plovas nacionaliniu patiekalu laikomas Afganistane, Sirijoje, Irane, Tadžikijoje, Uzbekijoje, Turkijoje … ir kiekvienoje šalyje gaminamas šiek tiek kitaip.

Kurios gi šalies plovas gardžiausias? Būtent tai siūlo išsiaiškinti Druskininkų restorano „Bukhara“ savininkai, kurie K. Dineikos gatvėje ties savo restoranu kasmet organizuoja plovo virimo čempionatus.

Renginio tikslas – populiarinti plovą, jo virimo kultūrą, susipažinti su skirtingų šalių ir tautų plovo virimo tradicijomis.

Čempionate varžysis ir mėgėjai, ir profesionalūs plovo virimo meistrai iš Lietuvos ir užsienio.

Druskininkiečiai ir miesto svečiai galės ne tik pamatyti, kaip verdamas plovas, bet ir paragauti įvairių skonių plovų, už simbolinį mokestį dalinamą tiesiai iš kazanų (specialių ketaus katilų plovui virti), o kartu sužinos plovo ruošimo receptus.

Čempionato dalyvių pargamintus plovus komisija vertins nuo 15 val.

Renginio svečių lauks įvairūs konkursai, vyks koncertas.

Renginys skirtas:  paaugliams , suaugusiems
Renginys vyko:
2022 rugsėjo 24
Trukmė 6 val.
Dalintis su draugais