Simonas Daukantas. Aš dėl lietuvystės pamatus dedu.

           Gruodžio 7 d. 18 val. kviečiame į Druskininkų miesto muziejaus „Muzikos salono“ literatūrinę-muzikinę programą „Simonas Daukantas. Aš dėl lietuvystės pamatus dedu.“

          Programa, skirta paminėti iškilios XIX a. Lietuvos istorijos asmenybės – Simono Daukanto (1793–1864) 230-ąsias gimimo metines. Asmenybės, kuri pirmoji parašė Lietuvos istoriją lietuviškai ir vėliau pati pateko į lietuvių kultūros, literatūros istorijos puslapius.

            Savo, kaip istoriko, darbą S. Daukantas suvokė kaip ateities visuomenės kūrimą. Tikėjo, kad būsimam savarankiškam gyvenimui atramas lietuvių visuomenė galinti atrasti tik atidžiai žvelgdama pati į save, į savo nugyventus amžius. Jis taip giliai pažvelgia į tautos praeitį, kad joje pamato ir kitiems parodo tautos ateitį.

            Svarbiausiu savo uždaviniu rašytojas laikė ieškoti lietuvių tautos istorijos šaltinių, juos tyrinėti ir rašyti knygas savo tautai, ją šviesti ir kelti jos savigarbą, savo vertės suvokimą.

            Programoje skamba S. Daukanto kūrinių ištraukos, rašytojo mintys apie lietuvių kalbą, lietuvybės išsaugojimo svarbą, lietuvių kompozitorių kūriniai.

            Atlikėjai – Vytautas Rašimas (aktorius), Raimonda Janutėnaitė (mecosopranas), Nijolė Baranauskaitė (fortepijonas).

Renginys skirtas:  Дети , Подростки , bзрослые люди , Пожилые люди
Мероприятие состоялось:
2023 декабря 07
Продолжительность 1 чac.
Поделиться