Spalvingas Bachas | Guoda Gedvilaitė-Göhle | fortepijonas

Kodėl Bachas? Nes jis suteikia daug atlikimo laisvės. Savo partitūroje jis niekada nenurodo, kaip atlikti kūrinį, tad atlikėjas gali būti laisvas ir pats nuspręsti, kokiu tempu, kokiais štrichais ir kokia nuotaika skambės jo muzika... O Bachas yra visoks: rimtas ir žaismingas, dainuojants ir šokantis, ir susimastęs ir šviesus. Šia programa pasidalinsiu ypatingai spalvingu Bacho charakteriu, kuris atsiskleidžia jo daugiapusiuose muzikos kūrinių žanruose - arijose, choraluose, preliuduose, koncertuose, kantatose, siuitų šokiuose (Guoda Gedvilaitė- Göhle).

PROGRAMA

Bach – ARIA iš Goldberg variacijų BWV 988
Bach – PRELIUDAS IR FUGA c-Moll WTK I
Bach/Gounod – AVE MARIA
Bach/Marcello – KONCERTAS Obojui ir styginiams BWV 974
Andante - Adagio – Presto
Pachelbel – KANONAS
Scarlatti – 2 SONATOS d-moll K181 ir E-dur K380
Bach – PRANCŪZIŠKA SIUITA E-dur Nr. 6 BWV 817
Allemande-Courante-Sarabande-Gavotte-Polonaise-Bouree-Menuet-Gigue
Bach/Petri – CHORALAS „Schafe können sicher weiden“ iš Medžioklės-Kantatos BWV 208
Bach/Kempff – SICILIANO iš Sonatos fleitai ir klavesinui Nr. 2 BWV 1031
Bach/Borovsky – CHORALAS „Jesu bleibet meine Freude“ iš Kantatos BWV 147
Bach/Kempff – UVERTIŪRA Ratswahl-Kantatai BWV 29
Bach – ARIA iš Goldberg variacijų BWV 988

_________________________________________________________________

Apie atlikėją

Guoda Gedvilaitė- Göhle jau daugiau kaip 30 metų Lietuvos ir daugelio užsienio šalių scenose koncertuojanti viena ryškiausių lietuvių pianisčių.

Pirmuosiu muzikos žingsnius Guoda žengė Druskininkų muzikos mokykloje. Vėliau muziką suprasti ir atlikti mokė profesorė V. Vitaitė M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje. Tobulinti meistriškumą padėjo studijos Frankfurte prie Maino prof. L. Natochenny klasėje bei interpretacijos seminarai, bendraujant su įžymiais pianistais.

Nuo 2002 m. G. Gedvilaitė dėsto Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje, veda tarptautinius meistriškumo kursus Lietuvoje ir Vokietijoje. Ji yra konkurso-festivalio „Muzika be sienų” Druskininkuose vertinimo komisijos narė.

G. Gedvilaitė savo iniciatyva sėkmingai įgyvendina daugelį muzikinių projektų, jungiančių Lietuvą ir Vokietiją. Su ypatinga meile ir atsidavimu Guoda tarnauja savo gimtajam miestui, Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinius kviesdama dalyvauti bendruose projektuose-muzikiniuose spektakliuose, kviesdama koncertuoti ir pasirodyti Vokietijos publikai Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos moksleivius bei pedagogus. Mokykloje veda fortepijono meistriškumo pamokas, susitinka ir bendrauja su jaunimu bei mokyklos pedagogų kolektyvu. Per metus Guoda surengia kelis solinius bei kamerinės muzikos koncertus druskininkiečiams ir miesto svečiams. Jos programos visuomet originalios ir naujos, pilnos fantazijos ir laisvės jas interpretuojant. Pianistės scenos partneriai ne tik žymūs klasikos muzikai, bet ir aktoriai, baleto artistai arba džiazo instrumentalistai.

Artimiausi svarbūs projektai – 1-ojo Vilniaus Rotušės festivalio „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ balandžio 18–22 dienomis organizavimas ir įgyvendinimas, koncertinio fortepijono paieškos Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklai.

_____________________________________________________________

Bilietus galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba Druskininkų miesto muziejuje I–VI nuo 10 iki 18 val. ir 1 val. iki koncerto.

 

Renginys skirtas:  nastolatki , dorośli ludzie , seniorzy

Innym razem na to wydarzenie