Velykinės kiaušinių marginimo ir šiaudinių sodų rišimo edukacijos

Kartu su pavasariu kasmet sulaukiame ir šv. Velykų – didžiausios pavasario šventės. Ši šventė simbolizuoja atgimimą, atsinaujinimą, naują pradžią. Kiaušinis, neatsiejamas nuo Velykų šventės, simbolizuoja naują gyvybę ir vaisingumą. Paprastas kiaušinis tampa balta drobe, atverianti galimybių jūrą, kurioje margintojas, pasirinkdamas įvairius simbolius ir spalvas, sudeda savo lūkesčius ir svajones. Išmarginti kiaušiniai prisipildo spalvų ir raštų kombinacijomis bei mūsų širdies šiluma, prisiminimais ir svajonėmis.

Šiaudiniai sodai – viena įspūdingiausių lietuvių paprotinės dekoratyvinės dailės rūšių, gyvybingų iki šių dienų. Šiaudiniai sodai buvo kabinami ištaigingiausioje trobos dalyje virš stalo palubėje arčiau kerčios ir krikštasuolės, prie garbingiausios namų vietos. Juos įrengdavo vestuvių, taip pat Kalėdų ir Velykų švenčių proga. Sodas labai vertingas, nes teikia visokeriopą laimę, džiaugsmą ir gerovę.

Kviečiame visus kūrybiškai praleisti vakarą ir į namus parsinešti laimę ir širdies šilumą, džiaugsmą, gerovę nešančius Velykinius papuošimus.

Edukacijos kaina – 5 Eur/asm.
Visos priemonės bus duotos.

Renginys viešas, bus fotografuojama, filmuojama, viešinama.

Renginys skirtas:  Дети , Подростки , bзрослые люди , Пожилые люди
Мероприятие состоялось:
2024 марта 15
Продолжительность 1 чac.
Поделиться